hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, May 16, 2011

Veiligheidsnormen door Den Haag of de regio?

Hoog water in de haven van Sleeuwijk
 
Vanavond was er een thema-avond over het Deltaplan. Met weer een veelheid aan informatie, maar bijvoorbeeld ook stellingen. Zijn onze dijken na 2015 veilig genoeg en hoeven we de dijken dan niet meer te verhogen? En wie moet de veiligheidsnormen vaststellen voor de toekomst; Den Haag of de regio? Het leverde in elk geval stof tot discussie. Wat betreft de stelling over Den Haag of de regio, lijkt Den Haag de meest logische keuze. Indien de regio het voor het zeggen heeft, is Nederland straks een lappendeken met verschillende veiligheidsnormen. En ben je als burger veiliger in de ene regio dan in een andere? Tegenstanders van de stelling zeggen dat als de Waterschappen meebetalen aan het Hoogwaterbeschermingsprogramma ze ook een vinger in de pap moeten hebben, bij de vaststelling van de veiligheidsnormen. Is Nederland overigens wel goed voorbereid op overstromingsrisico's? Bieden evacuatie plannen wel voldoende veiligheid? Bij een informatie avond over een evacuatie plan voor de Noordwaard zag je in elk geval dat nadenken over zo'n plan wel heel confronterend is. Want wat als Altena moet evacueren en de Merwedebrug is door files onbereikbaar?

1 Comments:

At 6:27 AM, Anonymous vca examen said...

Ik ben geen voorstander van uniformiteit. Te veel verschillende regels zorgt uiteindelijk voor chaos. Het lijk me beter dat Den Haag de verantwoording heeft.

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home