hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, September 23, 2011

Botel haalt Tweede Kamer

De Historische Stadshaven

Op verzoek van de CDA-fractie Woudrichem hebben de Tweede Kamerleden Ger Koopmans en Michael Holtackers vragen aan de minster van Infrastructuur en Milieu gesteld over de rol van Rijkswaterstaat bij het botel.De vragen liggen eigenlijk in het verlengde van de vragen van de kamerleden Sander de Rouwe en Michael Holtackers over uitbreiding van bedrijven in Werkendam aan de Biesbosch- en de Beatrixhaven

"Nu de ruimtelijke procedure is gestart blijkt dat Rijkswaterstaat geen medewerking wil verlenen aan de realisatie van het botel. Zij beroepen zich hierbij op de Beleidslijn grote rivieren. Hierdoor dreigt het initiatief te stranden c.q. ernstige vertraging op te lopen. Overleg tussen Rijkswaterstaat en de gemeente Woudrichem heeft nog niet geleid tot een oplossing. Het Waterschap Rivierenland, de provincie Noord-Brabant, de Rijksdienst Cultureel Erfgoed en de gemeentelijke monumentencommissie hebben zich reeds akkoord verklaard met de komst van het botel", zo schrijft CDA'er Ad de Graaf


Schriftelijke vragen van de leden Ger Koopmans en Michael Holtackers (beiden CDA) aan de minister van Infrastructuur en Milieu

1. Bent u op de hoogte van de plannen in de gemeente Woudrichem voor de realisatie van een hotelboot (Botel), maar dat dit vooralsnog niet door kan gaan aangezien Rijkswaterstaat geen medewerking wil verlenen? Bent u met de CDA-fractie van mening dat dergelijke lokale initiatieven in beginsel door de Rijksoverheid positief benaderd moeten worden?

2. Deelt u de mening van de gemeente Woudrichem dat de realisatie van het Botel maar een zeer geringe invloed heeft op de afvoer- en bergingscapaciteit van de Boven Merwede?

De Historische Stadshaven
3. De doelstellingen van de Beleidslijn Grote Rivieren zijn gericht op het handhaven van de beschikbare afvoer- en bergingscapaciteit en het voorkomen van feitelijke belemmeringen voor toekomstige verruiming van het rivierbed. Schiet Rijkswaterstaat bij de beoordeling van dit initiatief, dat niet in strijd is met beide doelstellingen, niet haar doel voorbij?

4. Bent u met de CDA-fractie van mening dat Rijkswaterstaat bij de beoordeling van dit initiatief de Beleidslijn grote rivieren te eng uitlegt? Zo nee, biedt de afwijkingsmogelijkheid bij bijzondere omstandigheden volgens u mogelijkheden om medewerking aan dit initiatief te verlenen?

5. Bent u bereid om in overleg met de gemeente Woudrichem zo spoedig mogelijk te werken aan een oplossing voor deze kwestie?


1 Comments:

At 12:46 PM, Anonymous Wietze1946 said...

Op de foto weinig historie in de historische haven.

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home