hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, September 11, 2011

Dag van de dijk in Woudrichem

De gemeente Woudrichen en het Waterschap Rivierenland willen graag dat inwoners van heel Woudrichem kunnen blijven genieten van schoon water en dat er geen wateroverlast ontstaat. Daarvoor zijn maatregelen afgesproken die de gemeente en het waterschap hebben vastgelegd in het waterplan.


Om aan de inwoners van de gemeente Woudrichem te laten zien wat de maatregelen zijn, organiseren de gemeente en het waterschap op 24 september van 13.00-17.00 uur een watermarkt op het terrein van de Historische Haven in Woudrichem. Op deze markt wordt waterbeheer zichtbaar en tastbaar gemaakt waardoor het voor jong en oud een spetterende belevenis beloofd te worden. Zo kunnen mensen zelf aan de slag met waterbeheer en liggen er waterballen in de haven. Ook is er drinkwater uit andere landen, zijn er demonstraties en nog veel meer. Andere organisaties die ook met waterbeheer te maken hebben zijn ook op de markt te vinden. Dit gebeurt allemaal tijdens de Dag van de Dijk.

In het verlengde van de watermarkt is er een tentoonstelling te bezichtigen in het gemeentehuis over de werking van het riool. De tentoonstelling is voor iedereen gratis te bezoeken en staat van 26 tot 29 september in het gemeentehuis van Woudrichem.

Tevens kan een wandeling gemaakt (tussen 13.00 en 16.00 uur) worden met de layar-applicatie met augmented reality voor uw smartphone (downloaden via de market of via http://www.layar.com/download/ ) rondom slot Loevestein in Munnikenland.