hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, September 15, 2011

Griendwerkerskeet aan de Jeppegatweg

De griendwerkerskeet aan de Jeppegatweg

Waterschap Rivierenland gaat de oostelijke dijk van het Steurgat aan de binnenzijde versterken. Op de helling van het binnentalud van deze dijk staat aan de Jeppegatweg een Griendwerkerskeet, die volgens het Waterschap door de dijkversterking op deze plaats niet kan blijven staan. Er is een tweetal alternatieve locaties. Volgens de Monumentencommissie is de argumentatie van het Waterschap om de keet niet op de huidige locatie te handhaven niet voldoende.
Het Werkendamse college moet nog een standpunt in nemen voor een voorkeurslocatie op basis van de aangereikte informatie en dit standpunt kenbaar maken aan de stuurgroep dijkverzwaring. Vervolgens wordt het Waterschap verzocht om het gekozen standpunt voor de nieuwe locatie nader uit te werken.