hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, October 02, 2011

Sloop en bomenkap in Noordwaard


Blijft het bomenlaantje aan de Japesloot gespaard?

Burgemeester en wethouders van de gemeente Werkendam hebben aanvragen ontvangen om 24 omgevingsvergunningen voor het slopen van opstallen en kappen van bomen voor de uitvoering van de maatregel Ontpoldering Noordwaard. Deze maatregel maakt onderdeel uit van het programma Ruimte voor de Rivier. Op de voorbereiding en bekendmaking van deze besluiten is de rijkscoƶrdinatieregeling van toepassing. Dit betekent onder andere dat een ieder gedurende een periode van zes weken zienswijzen naar voren kan brengen over de ontwerpbesluiten.

Tot en met donderdag 10 november 2011 liggen de ontwerpbesluiten ter inzage samen met de daarop betrekking hebbende stukken inclusief de aanvragen ter inzage tijdens de gebruikelijke openingsuren op het gemeentehuis van de gemeente Werkendam, Raadhuisplein 1 in Werkendam.

Tot en met donderdag 10 november  kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen over de ontwerpbesluiten. Indien u mondeling een zienswijze naar voren wil brengen, dient u dat uiterlijk donderdag 10 november te melden  Ed Dirksen, via tel. (0183) 50 73 20. Van een mondeling naar voren gebrachte zienswijze wordt verslag opgemaakt. Naar aanleiding van zienswijzen worden definitieve besluiten genomen door burgemeester en wethouders van de gemeente Werkendam. Iedereen die een zienswijze heeft ingediend wordt geĆÆnformeerd over wat daarmee is gedaan.