hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, November 19, 2011

Een van de dijkwachten op de dijk nabij vesting Woudrichem. Hij lijkt overigens wel een beetje op heemraad Rene Cruijssen, maar helaas heb ik zijn echte naam niet genoteerd.

Vandaag hield Waterschap Rivierenland een oefening om te checken of alles gesmeerd verloopt als het water in onze rivieren echt hoog staat. Honderd dijkwachten waren op pad om alles te controleren; ze begonnen vanmorgen om 07.00 uur en gingen door tot 20.00 uur. Wel waren de dijkwachten in drie ploegen verdeeld. Vanuit de post Sleeuwijk waren vijf dijkwachten in het gebied op pad. Zo bleek er in de dijk vlakbij vesting Woudrichem een gang van bijna drie meter gegraven door een konijn of vos, bij hoogwater een bedreiging voor de veiligheid. Ook dreef er een boomstam tegen de dijk, die forse schade kan veroorzaken. Maar alles werd opgelost zodat we vanavond met een gerust hart en droge voeten kunnen gaan slapen.