hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, November 03, 2011

Drijflijnen bij stuwen en gemalen

Waterschap Rivierenland start met het aanbrengen van veiligheidsmaatregelen bij stuwen en gemalen in haar werkgebied. Door het plaatsen van waarschuwingsborden en drijflijnen attendeert het waterschap recreanten op het water om niet door te varen tot aan deze objecten. Er kunnen zich mogelijk gevaarlijke situaties voordoen. Heemraad Arie Bassa onthulde vandaag de eerste borden en bracht de eerste drijflijn aan bij het Van Beuningengemaal in Zoelen. De komende maanden plaatst het waterschap op ongeveer 50 plekken in het rivierengebied waarschuwingsborden en drijflijnen.
Heemraad Arie Bassa legt de drijflijnen bij het Van Beuningengemaal in Zoelen

Sloten, vaarten en singels van het waterschap zijn de laatste jaren steeds meer in trek bij recreanten. Daarom heeft Waterschap Rivierenland laten onderzoeken of er op deze wateren risicovolle plekken zijn voor de recreatievaart. Hieruit kwamen ongeveer 50 locaties in ons gebied naar voren bij stuwen en gemalen. Vanaf het land zijn deze stuwen en gemalen goed beveiligd, maar vanaf het water was de beveiliging nog niet voldoende. Deze objecten zouden voor bijvoorbeeld kanovaarders gevaren op kunnen leveren. Door het plaatsen van waarschuwingsborden en drijflijnen verhoogt Waterschap Rivierenland de veiligheid op het water voor de recreant.