hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, October 16, 2012

Goos den Hartog nieuw bestuurslid?

Teus Mijdam
Gijs van Eeuwijk

Met het aanvaarden van een wethouderspost in de gemeente Neerijnen neemt huidig heemraad Teus Kool snel afscheid van Waterschap Rivierenland. Kool is het vierde bestuurslid dat vertrekt sinds de verkiezingen in 2008. Teus Mijdam vertrok al heel snel en werd vervangen door Gijs van Eeuwijk (LRR). Daarna vertrok Arjan van Rijsdijk (Water Natuurlijk) om wethouder te worden in Gorinchem, dat was in 2010. In zijn plaats kwam Ger van Hout in het bestuur. Harrie Drost (ChristenUnie) nam de plek in van Jan Buchner die vorig jaar overleed. 

Harrie Drost
Arjen van Rijsdijk

Met het vertrek van Kool wordt het natuurlijk speculeren wie de nieuwe heemraad wordt. Het nieuwe bestuurslid zal waarschijnlijk Goos den Hartog uit Ochten worden. Hij was al raadslid voor de SGP, maar ook bestuurslid van een voorganger van Waterschap Rivierenland. Maar wordt Den Hartog ook heemraad? Of wordt dat toch Peter Aanen uit Meerkerk?Of wordt iemand van de ChristenUnie naar voren geschoven?

Goos den Hartog