hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, December 05, 2012

Pieterpad op Steurgatdijk

Ook op de gebakjes een straatnaambordje van de verzetsstrijder Piet van den Hoek.

Vanmiddag werd onder grote publieke belangstelling het naambordje voor het C.P. van den Hoekpad onthuld. De vernoeming is een eerbetoon aan Piet van den Hoek die in 1948 de militaire Willemsorde kreeg voor zijn verzetswerk als crosser door de Biesbosch. Hij maakte vanaf najaar 1944 tot de bevrijding 37 crossings van bezet naar bevrijd gebied. "Na elke gelukte crossing dankte ik God, dat ik weer gespaard bleef", zo vertelde hij na de onthulling van het bordje.

Het fiets/wandelpad ligt op de Steurgatdijk vanaf Werkendam naar Hank. Een klein deel ligt er al jaren en is beter bekend als het schapendijkje. Na de dijkverzwaring door Waterschap Rivierenland wordt het pad doorgetrokken tot Hank. De vernoeming past mooi bij de crossings door de Biesbosch. Een deel van het fietspad leidt straks langs de route van de crossers door de Biesbosch.