hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, January 20, 2013

Historische Vereniging zoekt verhalen watersnood


De Burchtstraat in Werkendam nadat het water weer verdween

De Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. is op zoek naar verhalen over de watersnood van 1 februari 1953. De herdenking van zestig jaar watersnood vormt aanleiding tot het uitnodigen van ooggetuigen in het Andries Visserhuis op zaterdagmorgen 2 februari van 10.00-12.00 uur. Zij mogen dan hun herinneringen vertellen over die rampnacht en de gevolgen voor Werkendam en de omliggende dorpen. Naast verhalen die verteld worden, toont de vereniging vele kranten uit de dagen na de ramp. In Werkendam kwamen delen van het dorp onder water te staan door de ramp, maar ook vele Werkendammers trokken direct na de ramp naar Zeeland om als dijkwerkers aan de slag te gaan bij het herstel van de dijken.
Op 1 februari 1993 verscheen bij de vereniging al het boekje ‘Luctor et Emergo’ van Thomas Westerhout met verhalen over de ramp. Ook in de Historische reeks deel 12 zijn verhalen van Werkendammers over de ramp opgetekend.