hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, September 26, 2013

Dijkverlegging voor nieuwe haven?

Wordt deze haven bij Damen Shipyard straks gespiegeld en ziet de Sleeuwijkse kant er straks ook zo uit?



In het Deltaprogramma 2014-2028 wordt serieus gekeken naar een grote dijkverlegging van de dijk tussen Werkendam en Sleeuwijk. Het gaat om het gebied nabij de kassen aan de Kooikamp. Mocht dit een reĆ«le optie worden, dan kan tegenover het huidige bedrijf Damen Shipyard een nieuwe haven aangelegd worden. De Klerk die in Woudrichem buitendijks zit, zou dan verplaatst kunnen worden. De zoektocht naar de vluchthaven in de Woelse waard is nog niet echt succesvol, mogelijk kan zelfs de vluchthaven dan een plek krijgen in die nieuwe haven. Over vijftig jaar kan de Beatrixhaven en de Biesboschhaven dan doorstroomgebied worden. 


Wat die dijkverlegging betekent voor de huidige dijkverzwaring aan de Sleeuwijkse dijk weet ik niet. Hoewel de genoemde locatie wel een eind verderop ligt. Op 9 oktober wordt de commissie Waterkeringen bijgepraat over de plannen. Op 10 oktober wordt de gemeente Werkendam voorgelicht.