hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, November 23, 2013

Voor spek en bonen meedoen?


In de besluitvorming rond de voorkeursstrategie Rivieren in het Deltaprogramma blijft de invloed van het algemeen bestuur van Waterschap Rivierenland nog altijd onder de maat. In de commissie Waterkeringen is nu tweemaal gesproken over dit onderwerp; de eerste keer op 9 oktober vooral informerend. Bij de tweede keer op 13 november opnieuw informerend, maar vanuit het college van dijkgraaf en heemraden lag ook een voorstel op tafel om in te stemmen met vijf standpunten. Nu is een commissie nooit besluitvormend dus heb ik opnieuw aandacht gevraagd hoe dit bestuurlijk wordt afgehandeld. Het onderwerp is immers nog altijd niet in een AB vergadering aan de orde geweest en voor de AB vergadering van 29 november moet Waterschap Rivierenland al een standpunt innemen tijdens overleg over het programma rivieren in het Deltaprogramma op 28 november. 

Hoe marginaal de rol van het AB is blijkt des te meer uit de besluitenlijst van het college van dijkgraaf en heemraden. De letterlijke formulering is: "De commissie waterkeringen zal op 13 november 2013 nader worden geinformeerd".  Daar mogen we het dan mee doen. Dit lijkt toch wel erg op 'voor spek en bonen meedoen'?