hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, December 03, 2014

Roland van Vugt kandidaat voor Brabant



Roland van Vugt (43) uit Woudrichem staat opnieuw op de CDA lijst voor de verkiezingen van Provinciale Staten op 18 maart 2015. De voormalige fractievoorzitter van het CDA Woudrichem werd eind 2009 lid van Provinciale Staten. In 2011 werd hij met voorkeurstemmen gekozen in Provinciale Staten. Nu staat hij binnen de top 10 van de CDA lijst op plaats 8. Roland van Vugt werkt in Tiel als persoonlijk medewerker van de burgemeester en is daarnaast directeur Stadspromotie.

De afgelopen vier jaar was Van Vugt het gezicht van de regio in Den Bosch. Hij zette zich in voor de nieuwbouw van het Biesboschmuseum, restauratie van de kerktoren van Uitwijk en vroeg aandacht voor een zorgvuldige omleidingsroute en dito communicatie tijdens de renovatie van de N322.

Voor diverse agrarische ondernemers in Altena spant Van Vugt zich in. Van Vugt: "Ik vind dat boeren in het Land van Heusden en Altena het soms te lastig wordt gemaakt. Onze regio is anders dan de Peel waar de agrarische sector wel grote problemen kent, die moeten worden opgelost. Maar Altena is geen Peel en duurzame landbouw moet hier zeker mogelijk blijven."

Ook initiatieven rondom de Nieuwe Hollandse Waterlinie draag Van Vugt een warm hart toe en zet zich in voor het kunstrotondeplan en de ontwikkeling van duurzame energie in Altena. Ook bij dit type vrijwilligersinzet is provinciale steun van belang volgens Van Vugt.

Van Vugt: "Graag wil ik opkomen voor de belangen van de inwoners van onze mooie streek. Het is belangrijk dat onze regio Altena in Den Bosch gehoord blijft worden. Mijn inzet is dat Brabant een provincie blijft waar de menselijke maat voorop staat. De overheid gaat te weinig uit van vertrouwen in mensen en regelt te veel dicht op basis van wantrouwen. Maar je krijgt pas vertrouwen als je ook vertrouwen durft te geven."