hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, December 01, 2014

Schuilplaats straks onder water

Op de kaart lijkt het alsof de schuilplaats in de uiterwaarden komt te liggen, maar in werkelijkheid ligt deze straks in de geul.


De schuilplaats uit de Eerste Wereldoorlog in de uiterwaarden bij Munnikenland is straks niet meer bereikbaar. En dat is bijzonder jammer omdat deze onderdeel vormt van de loopgravenlinie vanaf fort Vuren tot fort Steurgat bij Werkendam. In het 23e deel van de Historische Reeks wordt de loopgravenlinie uitgebreid beschreven. Op de kaart van de herinrichting van Munnikenland lijkt het alsof de schuilplaats in de uiterwaarden komt te liggen, maar dat is niet correct. Deze komt straks in de geul te liggen. Bij de planvorming voor herinrichting van het gebied is het object zelfs niet opgenomen in de beschrijving van de cultuurhistorisch waardevolle objecten. Een gemiste kans om ons erfgoed zichtbaar te maken. Ook bij Waterschap Rivierenland heb ik dit reeds diverse malen aangekaart, maar helaas zonder resultaat tot op heden.