hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, January 06, 2015

Lespakket over hoogwater 1995

Leerlingen van de school in Tricht krijgen dinsdag 13 januari als eerste les over het hoogwater en de functie van dijken

Eind januari is het 20 jaar geleden dat het hoge water 240.000 inwoners in het rivierengebied op de vlucht joeg. Van de ene op de andere dag moest iedereen vertrekken. Om daar bij stil te staan maken zo'n 80 inwoners van Tricht en omgeving de muziektheatervoorstelling Het Water Komt.... die eind januari in premiere gaat. Omdat he belangrijk is vooruit te kijken is in samenwerking met Waterschap Rivierenland bij de voorstelling een lespakket ontwikkeld voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Leerlingen van basisschool Op 't Hof in Tricht bijten op dinsdag 13 januari het spits af.