hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, October 31, 2015

Kunst in het vernieuwde Biesboschlandschap

Wandelende boot tijdens tijdelijke kunstexpositie op de Jantjesplaat
 
Bkkc en het vernieuwde Biesbosch MuseumEiland houden vrijdag 13 november van 10.30-14.30 uur een bijeenkomst in het museum om mee te praten over de rol die kunst kan innemen binnen ruimtelijke ontwikkelingen. De Biesbosch is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. De Noordwaard is ontpolderd en er is ruimte gemaakt voor de rivier. Een nieuw landschap en een nieuwe natuur zijn ontstaan. Ook kunst speelde daarbij een rol; met verschillende partners zijn landkunstwerken in het nieuwe landschap gerealiseerd. Daarmee laat het Brabants kenniscentrum kunst en cultuur, zien dat kunst een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van het landschap.

Het programma bestaat uit een aantal lezingen, een paneldiscussie, een bezoek aan de landkunstexpositie van Paul de Kort, een lunch en een wandelexcursie langs de kunstwerken in de Noordwaard. Deelname kost 17,50 inclusief koffie/thee en  lunch.