hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, October 19, 2015

Wateroverlast in Woudrichem (2)

Op de plattegrond van Woudrichem zijn de huizen met wateroverlast ingetekend als rode stipjes.

Op het gemeentehuis in Woudrichem vond vanavond de eerste bijeenkomst plaats voor bewoners die te maken kregen met wateroverlast door de hevige regen in de nacht van 30 op 31 augustus. Het was niet echt druk, maar Woudrichem en Oudendijk ondervonden ook niet echt veel wateroverlast. Alleen een pand in de vesting tegenover de RK kerk en enkele panden aan de Burgemeester van der Lelystraat kregen te kampen met water in hun woning. Voor de bezoekers aan de avond was er een factsheet wateroverlast beschikbaar met uitleg over de wateroverlast. Tevens werden nog een aantal maatregelen benoemd zoals de aanleg van waterberging in Rijswijk aan de Rijswijksesteeg, in Giessen bij sporthal de Jager en in de polder Den Oude Doorn in Almkerk. In de bebouwde kom van Almkerk wordt nog gewerkt aan de aanleg van extra waterberging en vergroting van duikers. In Andel wordt de vijver bij het sportpark ingericht voor waterberging.

Dinsdagavond kunnen bewoners uit Giessen, Rijswijk, Andel terecht in het Brabantse Land voor meldingen van wateroverlast. Donderdagavond kan dat in 't Verlaat in Almkerk.