hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, April 14, 2016

Bosmanmolentje voor het waterschap

Bosmanmolentjes in de Noordwaard


Wethouder Renze Bergsma van Woudrichem draagt maandag 18 april een watergang met Bosmanmolen in Andel over aan Waterschap Rivierenland. Wie de molen in ontvangst neemt, wordt in het persbericht niet gemeld.

Het waterschap en de gemeente Woudrichem hebben op meerdere plekken in de gemeente (Almkerk, Uppel, Rijswijk, Giessen en Andel) maatregelen uitgevoerd om de wateroverlast bij hevige regenval te verminderen en er staat nog een aantal maatregelen op de planning. In Andel bestonden de maatregelen uit het verbreden van een watergang en het vergroten van een duiker. Daarmee creƫert men wel meer opvang van water, maar ook meer stilstaand water waardoor problemen door kroosvorming kunnen toenemen.Een mooie oplossing is de Bosmanmolen: een milieuvriendelijke manier om water rond te pompen en daarmee te verversen. Dat komt de waterkwaliteit uiteraard ten goede en gaat kroosvorming tegen. Aan de werking komt geen mens te pas, de molen werkt geheel op eigen kracht vanaf windkracht 3.

De Bosmanmolen staat naast zwembad AquaAltena, tegenover Middenweg 4.