hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, April 28, 2019

Terug naar de Alblasserwaard

Morgen mag ik weer naar mijn werk bij KnowWhy in Bleskensgraaf. Iedere keer als ik de Alblasserwaard in rijd, moet ik aan mijn grootouders denken. 
Mijn grootouders in 1990 bij hun 55 jarig huwelijk
 
Aan mijn opa uit Werkendam die in de jaren dertig van de vorige eeuw ontelbare malen vanaf het voetveer in Boven-Hardinxveld naar Nieuw-Lekkerland fietste om daar zijn geliefde Johanna te ontmoeten. Een knappe boerendochter uit de polder. Een boerendochter die zelf kaas maakte die werd verkocht op de kaasmarkt in Groot-Ammers. Na die eerste jaren van verliefdheid nam mijn opa zijn geliefde in 1935 mee naar Werkendam en daar stond dertig jaar later mijn wieg. Ik kreeg de n aam van mijn oma Johanna, al kozen mijn ouders voor de meer moderne versie van die naam.

Mijn oma met haar vader op pad om melk op te halen

Met die nieuwe baan bij KnowWhy keer ik zo als het ware terug naar de roots van mijn oma in de Alblasserwaard. Bij een bedrijf dat zich inzet voor een welvarend platteland. Betrokken bij mooie projecten zoals de Kaasacademie en Groene Cirkel Zuivelfabriek Graafstroom 'Kaas en bodemdaling'. Kon ik dat nog maar vertellen aan mijn oma Johanna, het kaasmeisje waar mijn opa in de jaren dertig verliefd op werd. 

De kaasmarkt in Groot-Ammers