hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, April 29, 2019

Week van ons Water met Molendag en Grip op Water

Speciaal vanwege de Week van ons Water in Brabant is Grip op water Altena zaterdag 11 mei te vinden bij de molens in Uppel.  Bij de molens wordt ook het verhaal verteld van de zeven molens van de Zevenbansch boezem en hoe Altena toen droge voeten hield.

Uitzicht op het Liniepad vanuit de Uitwijkse molen (foto Marcel van Balkom)

Op zaterdag 11 mei is het Nationale Molendag 2019 In het Altenase land zijn de Molenstichting Het Land van Heusden en Altena en Molens Land van Heusden en Altena zoveel mogelijk in actie te bewonderen en uiteraard stellen de molenaars bezoek zeer op prijs. Bij de Zandwijkse molen in Uppel zingt zangeres/gitariste Ellen Hartman toepasselijke liedjes over Gemeente Altena, polders, boeren en molens.

Zicht op de Zandwijkse molen vanaf het Liniepad

De beide molens in Uppel zijn behalve op zaterdag 11 mei ook op zondag 12 mei geopend voor publiek. Het gebied rond deze molens leent zich goed voor een mooie fietstocht of wandeling langs het Liniepadfestival. Op beide dagen zal bij de Zandwijkse molen een optreden worden verzorgd door zangeres/gitariste Ellen Hartman uit Babyloniënbroek. De optredens zijn aan het einde van de ochtend en het begin van de middag. Ze zingt eigen geschreven luisterliedjes en ook covers. De liedjes gaan over Altena, Biesbosch Linie, polders, boeren en molens. Bij dit alles begeleidt ze zichzelf op de gitaar.

Zicht op de Uitwijkse molen vanaf het Liniepad