hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, June 10, 2019

Open Kerkendag in Altena

Vandaag vond in Brabant de tweede Open Kerkendag plaats. In mijn beleving is aan deze dag minder ruchtbaarheid gegeven dan de eerste open kerkendag. 

Hervormde kerk Rijswijk


Bij de vorige kerkendag heeft Erfgoed Altena een programma samengesteld voor het Sleeuwijks kerkje, een prachtige bijeenkomst waar ook de Brabant Vertelt app werd gelanceerd. Deze keer was Erfgoed Altena niet betrokken, maar waren wel enkele kerken in de regio geopend. Zoals het oude kerkje in Aalburg, de Hervomde kerk in Rijswijk en de Heilige Nepomocuskerk in vesting Woudrichem. Ook de rk kerk Hank zou betrokken zijn, maar daar kon ik geen progamma van terug vinden. Mooi om te zien dat zoveel kerken hun deuren open willen zetten. 
RK kerk in vesting Woudrichem
Altena kende in het verleden haar eigen kerkendag. Het 'Lopend Vuurtje' werd jaren aaneen gehouden in de regio op de zaterdag voor Pinksteren. Jammer dat die organisatie is gestopt, ze hadden zo aan kunnen haken bij de Open Kerkendag in Brabant. Misschien volgend jaar weer eens polsen hoe kerken dit gezamenlijk op zouden kunnen pakken. 

Hervormde kerk Aalburg met ondergaande zon