hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, May 20, 2007

Dag 139: Jannezand (deel 1)


Vanaf Pontje Steur is nog altijd zo’n acht kilometer fietsen. Langs polderwegen met soms dromerige namen als Boerenverdrietweg, Kijfhoekweg, Draepkilweg, Pauluszand. Het bruggetje van Jannezand aan de Oostkilweg. Net als het pontje verbindt het deze met gene zijde. En is het één van de ontelbare mooie plekjes in de Biesbosch.

Maar ach, wat een droefenis bij het aanschouwen van het bruggetje. Vermolmd hout, roestige leuningen en een toegangspad begroeid met veel brandnetels. Ooit moeten hier de boerenwagens met hun rijke oogst zijn gepasseerd, nu heeft de tand des tijds zijn werk gedaan. Ook de nabijgelegen brugwachterswoning stemt droevig. Toch is er nog iets van de idylle uit vroeger tijden herkenbaar. Door het gebladerte schemert het trotse kerktorentje van Hank. De akkers worden geploegd en door de bomen ruist de wind. Het water van de Oostkil kabbelt onder het bruggetje door, een bootje dobbert langs de waterkant. Even de ogen sluiten en wegdromen. En je ziet een mooi bruggetje met een fiets- en wandelpad langs de Oostkil, waar Biesboschrecreanten graag verpozen. Voor fietsers die met pontje Steur oversteken of wandelaars die het uitgebreide Oostwaardpad verkennen en vervolgens via de Visserskade het mooiste stukje van Hank ontdekken.

1 Comments:

At 9:48 AM, Anonymous Anonymous said...

Het blijft mooi!
Gr. B

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home