hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, May 15, 2007

Dag 134: Monumentendag


In het land van Heusden en Altena staat Open Monumentendag op zaterdag 8 september in het teken van het Jaar van de molens. In de regio staan tien molens; waarbij vooral de diversiteit van molentypes in een klein gebied uniek is.
Inmiddels is er een eerste overleg geweest tussen het Cultuur-Historisch platform en de molenaars in de regio over de invulling van Open Monumentendag. De aandacht voor de molens zal niet beperkt blijven tot zaterdag 8 september, maar ook in de week voorafgaand zijn er enkele activiteiten zoals een lezing en kinderactiviteiten op woensdagmiddag. In de Witte Molen is een expositie van oude schoolplaten, in de Veense molen de Hoop is een molenmarathon, in de Vervoornemolen is een tentoonstelling over verdwenen molen en diverse molengereedschappen. In korenmolen Nooit Gedacht worden molenkoekjes gebakken.