hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, January 04, 2006

Dag 4: Achter de schermen

Goed campagnevoeren is vooral een zaak van de juiste timing. Dat betekent dus al ver voor de gemeenteraadsverkiezingen aan de slag. Er moet een verkiezingsprogramma geschreven worden, er moeten kandidaten gezocht worden voor de kieslijst en er moet een campagne voorbereid worden om inderdaad die juiste timing niet te missen. Veel van dat werk gebeurt achter de schermen door de ‘waterdragers’ van het CDA. Vaak zijn het niet de politici die op de voorgrond staan, maar andere CDA’ers die liever wat op de achtergrond blijven. Na al dat werk achter de schermen kan er nu gestart worden met de echte campagne. De eerste advertentie is geplaatst, de brieven aan alle Werkendamse verenigingen (246!) zijn de deur uit en de persberichten over ‘Vereniging van het jaar’ worden her en der geplaatst.


Over het CDA verkiezingsprogramma hebben we nog niets teruggelezen, dat blijft dus nog even spannend. Na afloop van de presentatie van ons verkiezingsprogramma, maandag in het gemeentehuis, werd er overigens nog een korte film gedraaid over activiteiten van het CDA in de afgelopen tijd. Als echte filmsterren straalden de CDA’ers op het doek. Filmmaker Cees Branderhorst had er veel werk van gemaakt, compleet met interviews en passende filmmuziek bij de bewegende beelden. Lijsttrekker Vincent werd zelfs een interview afgenomen. De combinatie filmster en politicus is overigens niet uniek, we noemen als voorbeelden slechts Ronald Reagan en Arnold Schwarzenegger. (Al weet ik niet of de CDA’ers daarmee vergeleken willen worden). Jammer dat we nog geen lokale tv hebben, anders had de CDA film voor de kiezers gedraaid kunnen worden. Maar dat komt misschien nog via onze website.