hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, June 04, 2006

Dag 155: Bloemen van God


Een mooie preek had de dominee vanmorgen. Gemeenteleden die als bloemen uit de kerk vertellen over de blijde boodschap. Als bloemen geplukt door God en samen gebracht in een mooi bloemstuk. Ook in de bijbel wordt menigmaal gesproken over bloemen. In psalm 103 bijvoorbeeld waarin de mens wordt vergeleken met een bloem die bloeit in het veld. Of waarin de vergankelijkheid van het leven naar voren komt. ‘Kijk naar de leliën des velds, zij maaien niet, zij zaaien niet, maar geen mens is omkleed met haar schoonheid’.

Ook bij liturgisch bloemschikken worden bloemen gebruikt als symbolen uit de bijbel. Met Pinksteren is de liturgische kleur rood. Pinksteren, de 50e Paasdag, is eigenlijk een vrolijk feest, van geestdrift en in beweging komen. Het evangelie, de goede boodschap, van recht en vrede en toekomst voor de aarde en de mensen, is in onze handen gelegd, en het is die geest van recht en vrede en hoop waarin wij mogen leven en werken in deze wereld. Bij Pinksteren horen dan ook rode bloemen, als symbool voor het in vuur en vlam staan door de Geest.

1 Comments:

At 11:08 AM, Anonymous Anonymous said...

I really enjoyed looking at your site, I found it very helpful indeed, keep up the good work.
»

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home