hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, June 02, 2006

Dag 153: De God van Nederland


In het museum Catharijneconvent start op 18 juni de tentoonstelling De God van Nederland, Hedendaagse fotografie. De tentoonstelling biedt een overzicht van de christelijke geloofsbeleving in Nederland in al haar aspecten. Op een eigentijdse manier verbeelden jonge vooraanstaande fotografen de thema’s gezagsdragers en voorgangers, plaatsen voor geloofsbeoefening, geloofsgemeenschappen en christelijke symbolen en attributen. Zij doen dit in opdracht van Museum Catharijneconvent. Één van die fotografen is Ari Versluis. Hij fotografeert samen met Ellie Uyttenbroek aan een bijzondere serie van foto’s met de titel Exactitudes. In deze serie geven zij hun visie op de kledingcodes van subculturen en andere sociaal maatschappelijk gedefinieerde groepen. Voor de expositie in het Catharijneconvent fotografeerden zij o.a. reli-rockers, emo’s en new singers.
Ik schrijf dit allemaal omdat Ari(e) Versluis jarenlang een klasgenoot van me is geweest. Grappig om te zien dat hij nu via zijn vak toch bezig is met religie. Ik heb nog zo’n voormalige klasgenoot, Arjan Visser, die ook zo met religie bezig is en daar boeken over heeft geschreven. Ook schreef hij voor Trouw een serie over de tien geboden. Je vraagt je dan af of je eerst radicaal afstand moet nemen van je roots om er later via een omweg toch weer mee bezig te zijn.

1 Comments:

At 11:08 AM, Anonymous Anonymous said...

Great site loved it alot, will come back and visit again.
»

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home