hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, August 07, 2006

Dag 218: Politiek en Internet

Onno Hoes

Provinciale politici presenteren zich slecht op internet. Bijna 90 procent heeft geen eigen website en de politici die er wel een hebben, benutten maar een fractie van de mogelijkheden die het medium biedt. De provinciale politici met een eigen website bieden in meerderheid alleen een cv, een weblog en wat links. Slechts een op de drie gebruikt internet om zijn of haar standpunten voor het voetlicht te brengen. Ruim 44 procent heeft de pagina langer dan een maand niet bijgewerkt. Kiezers kunnen ook beter geen vraag stellen via een website. Ruim 42 procent van de politici reageerde niet.
Daadkracht heeft in mei en juni onderzoek gedaan naar de persoonlijke websites van 56 Statenleden, 28 Gedeputeerden en vier Commissarissen van de Koningin. De rest van de provinciale politici heeft geen eigen pagina. Opvallend is dat de bestuurders die wel een website hebben, die maar mondjesmaat gebruiken om de kiezer te betrekken bij het politieke proces op provinciaal niveau. Onno Hoes, Gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant, heeft volgens het onderzoek meest informatieve website. Hij vindt het een gemiste kans dat zijn collega's zo weinig gebruik maken van een eigen website.
Hoe zou het staan met raadsleden op internet. Wie doet daar eens onderzoek naar?