hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, July 28, 2006

Dag 208: Het Werkendamse binnenhof


Het Binnenhof in 1910
In de landelijke dagbladen en tijdschriften wordt met enige regelmaat kritisch geschreven over de hypes in de politiek. Het is allemaal van een vluchtigheid die door de gemiddelde burger niet meer te bevatten is. Een kritisch stuk in de media of uitspraken van een minister? Het leidt direct tot vragen in het vragenhalfuurtje van deze of gene fractie aan de minister. Soms wordt zelfs een spoeddebat aangevraagd. Om van de schriftelijke vragen nog maar te zwijgen. Door al die hypes komt de burger steeds verder van de politiek af te staan.
Het lijkt er nu op alsof die landelijke trend ook Werkendam binnensluipt. In een maand tijd hebben de diverse fracties vijf art. 35 vragen aan het college gesteld. Twee daarvan naar aanleiding van uitspraken in de media. Gaan we in Werkendam Den Haag imiteren? En volgt misschien binnenkort het eerste spoeddebat?