hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, February 03, 2007

Dag 34: Starterswoningen

Starterswoningen in Casteren


CDA lijsttrekker Paul Rüpp heeft bij de start van de provinciale verkiezingscampagne gepleit voor 1.000 extra starterswoningen per jaar “Ons speerpunt blijft: BOUWEN, BOUWEN, BOUWEN” aldus de lijsttrekker. De afgelopen periode is al zwaar ingezet op woningbouw, en met resultaat. In 2003 bleef de teller steken op een absoluut dieptepunt: amper 5.000 woningen. In 2006 werden in heel Brabant meer dan 9.000 woningen gebouwd. De woningbouw is in deze periode dus bijna verdubbeld.
Maar voor Rüpp is dat niet genoeg. De aantallen zijn op orde, maar worden de juiste woningen wel gebouwd? “Er is met name een tekort aan koopwoningen voor starters” zegt Rüpp, die ook een oplossing aankondigt: “De provincie moet de komende periode zorgen dat er 1.000 starterswoningen per jaar extra gebouwd worden”. De provincie bouwt zelf geen woningen. De plannen worden door gemeenten ontwikkeld. Daarom moet de provincie de gemeenten helpen. Bijvoorbeeld met subsidies om de grondprijs te drukken. Of door experimenten, zoals collectief opdrachtgeverschap, te ondersteunen.