hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, March 29, 2007

Dag 88: Wie wordt de Werkendamse Jan de Wit?

Kampioenvragensteller in de Tweede Kamer is al een aantal jaren het SP kamerlid Jan de Wit. Ook in 2006 prolongeerde hij die titel met in totaal 160 vragen. Analoog aan deze competitie zal ik komend jaar bijhouden wie de Werkendamse Jan de Wit wordt. Daarom nu een tussenstand. Ik heb overigens wel begrepen dat ik binnenkort minder belasting hoef te betalen. Door het bijhouden van de lijst hoeft de griffie dit nu niet meer zelf te doen, een kostenbesparing die doorgerekend kan worden in de tarieven?

Op dit moment zijn Peter Ribbers en Henk Bouman in een nek-aan-nek race verwikkeld, beiden hebben drie vragen gesteld. De overigen blijven nog steken op een vraag per raadslid.

Peter Ribbers (buurtbus en woningbouw Dussen/Hank (twee maal)
Ad Bakkers (reclameborden)
Marjolein Hak (ambulance)
Machiel Verdoorn (Vissershang)
Otto van Breugel (vandalisme Nieuwendijk)
Corine Verweij (GGD controles)
Henk Bouman (de Kikvors, snelheid Rijksstraatweg Sleeuwijk en Dorpspunt Nieuwendijk)
Douwe Altena (veiligheid scholen)