hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, October 11, 2007

Dag 281: Made in Altena


Vanmiddag is het project Streekproducten van start gegaan. Veertien leden, veehouders, fruittelers, boomtelers, akkerbouwers en één glastuinder, doen mee. De happening was bij de kaasboerderij van de familie Van de Heuvel in Genderen.

ANV-voorzitter Bastiaan Snoek gaf aan dat streekproducten een nieuwe loot zijn aan de ANV-stam. Petra Straver vertelde namens de ZLTO Altena Biesbosch waarom die afdeling het initiatief had genomen en de eerste aanzet heeft gegeven.

Namens de deelnemers vertelde Mieke van de Heuvel dat streekproducten 'net een beetje meer bieden', omdat consumenten van de boer/tuinder/teler zelf informatie kunnen krijgen over het product en omdat het uit de eigen streek komt.

Arjan Veer sprak namen de horeca in de streek. Hij stelde dat streekproducten goed zijn voor de eigenwaarde van de streek, voor het toerisme en daarmee voor de horeca. De prijs van streekproducten is niet het belangrijkste, vertelde hij. ,,Hoe bijzonderder een product is, hoe liever de horeca het op de kaart wil hebben, hoe meer het mag kosten." Hij bood aan om mee te denken om streekproducten 'tot een groot succes te maken'.

Directeur Arie van Dalen van Rabobank Altena stelde dat er kansen liggen in het gebied voor recreatie, toerisme en streekproducten. Hij adviseerde om ook meer biologische producten uit de streek te verkopen. ,,Want maatschappelijk verantwoord ondernemen is geen hype; het gaat in onze genen zitten."