hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, October 03, 2007

Dag 273: Pontje Steur


Een deel van het Oostwaardpad
Pontje Steur heeft in 2007 in totaal 8357 passagiers overgezet, dit zijn er zo'n 300 minder dan in 2006. Juist in 2007 was gekozen voor verlenging van het vaarseizoen door tot half september dagelijks te varen. Zo waren er in totaal 126 vaardagen. Coƶrdinator Leen Kieboom wijt het lagere aantal passanten aan het slechte weer deze zomer. "Er trokken regelmatig meer buien dan toeristen over bij het Pontje". Toch is Kieboom niet pessimistisch. "Met de natuurontwikkeling van de Noordwaard en de populariteit van het Oostwaardpad verwachten we de komende jaren weer een stijging. Ook wordt het Pontje straks onderdeel van de poƫzieroute. Al blijf je altijd afhankelijk van het weer".
Op 28 april startte het seizoen voor pontje Steur. Topdag in het seizoen was zondag 12 augustus, toen werden er door schipper Bas Heystek in totaal 378 mensen overgezet. Vanaf 2000 zijn er in totaal 56183 mensen naar de overkant gebracht. Het aantal mensen uit de regio dat met Pontje Steur overvaart is opnieuw gedaald.