hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, November 29, 2008

2189 stemmen



Graag wil ik iedereen bedanken voor de 2189 stemmen die ik kreeg voor mijn kandidatuur voor de Waterschapsverkiezingen. Hoewel ik wel de kiesdeler haalde, bleek het toch niet genoeg voor een zetel in het Waterschapsbestuur. Des te meer jammer omdat er nu geen vertegenwoordiger bij de categorie ingezetenen uit het Land van Heusden en Altena is gekozen. Wel zijn er twee mensen uit onze streek aangewezen bij de geborgde zetels; J. Hak uit Almkerk en Ad van Velthoven uit Dussen. Het CDA werd wel de grootste fractie in Waterschap Rivierenland bij de categorie ingezetenen, ze behaalde 26.103 stemmen en kreeg daarmee vier zetels. Gekozen werden Richard Matser uit Tiel, Henk Gertsen uit Huissen, Arie Bassa uit Hei- en boeicoop en Lambert de Wildt uit Overasselt. Allen proficiat met jullie zetel!

3 Comments:

At 12:35 AM, Anonymous Anonymous said...

jammer hannie. 2189 stemmen is niet niks
gr bob

 
At 2:12 AM, Anonymous Anonymous said...

Er zijn geen 3, maar 2 personen uit het Land van Heusden en Altena aangewezen, n.l. J. Hak uit Almkerk en A.v.Veldhoven uit Dussen.
J. Bikker komt uit Meerkerk(Alblasserwaard)

Ad van Veldhoven

 
At 7:29 AM, Anonymous Anonymous said...

Nou wees er maar blij mee, met die twee AANGEWEZEN bestuursleden uit je regio. 't Is meer iets om je voor te schamen. Dit systeem van geborgde zetels (nota bene 1/3 van het totaal) toont direct aan dat de waterschappen een gemankeerde vorm van democratie is. Gelukkig hebben de meest Nederlanders dat ook door, vandaar de 'opkomst' van maar 23%.

Hopelijk zijn deze eerste landelijke waterschapsverkiezingen tevens de laatste geweest. Afschaffen die flauwekul om van waterschappen gepolitiseerde bestuursorganen te maken!

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home