hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, November 30, 2008

Dertien procent

Dijkgraaf Gerrit Kok met drie van de vier gekozen vrouwen, Cathrien Haubrich, Marjolein Hulsentop en Engelina van Steenbrugge.



Het percentage vrouwen dat werd gekozen in het bestuur van Waterschap Rivierenland is niet gestegen. In het huidige bestuur zaten vijf vrouwen. Op een zetelaantal van 37 was dat een percentage van 13,5 procent. In het nieuwe bestuur zijn vier vrouwen gekozen. Het zetelaantal is echter gedaald tot 30, zodat het percentage vrijwel gelijk gebleven is (13,3 procent). Gekozen zijn Catrien Haubrich (Deil) en Marjolein Hulsentop (Nijmegen) bij de PvdA; Engelina van Steenbrugge (Gameren) bij de Algemene Waterschapspartij en H. Roorda (Nijmegen) van Water Natuurlijk.