hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, November 03, 2008

Rampenoefening en kort geding


Deze week zijn er Nederland diverse rampenoefeningen die alles te maken hebben met water. Is Nederland klaar voor een watersnoodramp. Minister Guusje Ter Horst deelde vorige week al overlevingspakketten uit, maar is bestuurlijk Nederland ook klaar voor een ramp? Heemraad Gerard van Herwaarden mag morgen in Leerdam leiding geven aan het crisisteam. Zal hij zijn hoofd koel houden? Lees meer over de oefeningen op Nederland Waterproof?

Overigens diende vandaag tevens het kort geding tegen de Waterschapsverkiezingen in Den Haag, dat werd aangespannen door de actiegroep 'Wij vertrouwen de stemcomputers niet'. Ik heb gegoogled, maar kon niets terug vinden over de uitkomst of het eventueel uitstellen van de verkiezingen. Morgen misschien meer.