hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, March 12, 2009

Belanghebbenden?


Uiterwaarden langs de dijk bij Werkendam

Veilige dijken zijn in het belang van iedereen. Dat schrijft Waterschap Rivierenland op haar website. Toch lijk ze enigszins selectief daarin. Want terwijl er wel summier informatie over dijkverbetering in Werkendam is terug te vinden, wordt nergens een datum van de informatieavond genoemd. Sterker nog, in een ander bericht staat dat alleen mensen die in een dijkvak wonen dat aangepakt moet worden, uitgenodigd worden voor die informatieavond!
Veel gemeenten krijgen met de dijkverbeteringsplannen te maken: Nieuw-Lekkerland, Liesveld, Zederik, Vianen, Culemborg, Buren, Neder-Betuwe, Over-Betuwe, Arnhem en Werkendam. In het beheergebied van het waterschap voldoen bepaalde delen van dijken niet meer aan de eisen op het gebied van veiligheid. Daarom moeten er opnieuw plannen worden gemaakt voor dijkverbetering: veilige dijken zijn in het belang van iedereen.

Om een goede oplossing te realiseren, wil het waterschap zoveel mogelijk rekening houden met belangen en wensen vanuit de omgeving. Daarom organiseren we deze informatieavonden op maat. In een informele setting maken belanghebbenden en medewerkers van het waterschap kennis met elkaar. In groepsgesprekken worden vragen en ideeën geïnventariseerd. Indien u in een dijkvak woont, dat verbeterd moet worden, krijgt u binnenkort een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst in uw buurt.