hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, March 02, 2009

Alleenstaanden duur uit


Alleenstaanden in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden betalen 258 euro aan waterschapslasten, een stijging van 8,4 procent t.o.v. vorig jaar. Daarmee staat Waterschap Rivierenland in de top vijf van duurste waterschappen voor de alleenstaanden. Nu moet er wel bij vermeld worden, dat in genoemde regio het Waterschap ook zorgt voor het wegenonderhoud in het buitengebied.
Meerpersoonshuishoudens in de regio van Waterschaprivierenland betalen in 2009 gemiddeld 11,7 procent meer aan waterschapslasten. De gemiddelde stijging in heel Nederland is 5 procent voor meerpersoonshuishoudens, voor eenpersoonshuishoudens is dit zelfs 17 procent.
De cijfers zijn afkomstig uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis.

Ook in 2007 stond Waterschap Rivierenland al in de top vijf van duurste waterschappen.

Lees meer op http://www.eigenhuis.nl/VerenigingEigenHuis/Actueel/Nieuws/OnderzoekVEHWaterschapslastenForsHoger.htm