hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, March 18, 2009

Dijkgraaf op Wereldwaterforum


Marga Kool, dijkgraaf van waterschap Reest en Wieden heeft dinsdag 17 maart gesproken op het Wereld Water Forum 5 in Istanboel over nieuwe sanitatie. Ze hield een presentatie op uitnodiging van Women in Europe for a Common Future. Het Wereld Water Forum 5 is van 16 tot en met 22 maart.

Marga Kool vertelde in haar presentatie Back to the Future over hoe in 20e eeuw de zuivering van afvalwater in Nederland is gerealiseerd en dat we de laatste jaren proberen de zuivering van afvalwater steeds meer te verbeteren. Haar presentatie maakte duidelijk dat de grondstoffen die in poep en urine zitten op een moderne manier moeten worden teruggewionen en net als vroeger weer moeten gebruiken. Kool memoreerde dat er in Nederland momenteel 25 projecten lopen waar een nieuw vorm van scheidingstoilet is geïntroduceerd. Dijkgraaf Marga Kool vertelde dat bij Reest en Wieden in Meppel hèt informatiepunt over nieuwe sanitatie staat en dat een mobiele tentoonstelling nu door Nederland reist en dat zij en de medewerkers van Reest en Wieden de gescheiden sanitatie promoten.

Het WWF is het belangrijkste waterevenement in de wereld. Het doel van het congres is waterproblematiek internationaal gezien op de kaart te zetten. Tijdens dit congres kunnen politici en beleidsmakers kennis en ervaring uitwisselen. Het congres moet leiden tot meer internationale samenwerking gericht op het vinden van oplossingen voor wereldwijde waterproblemen als gevolg van klimaatverandering. Bedrijven presenteren zich tijdens het WWF en wisselen ideeën uit over nieuwe ontwikkelingen in de branche. Het thema dit jaar: Bridging devides for water moet onderstrepen dat meer internationale samenwerking nodig is.