hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, June 06, 2009

Waterschaarste en voedseltekorten

De Eduardo Frei Stichting (de Stichting voor Internationale Solidariteit van het CDA) organiseert op maandag 8 juni a.s. een debatbijeenkomst over de voedselcrisis, de waterschaarste en het Nederlandse Ontwikkelingssamenwerkingsbeleid. Hoofdspreker is Bert Koenders (minister voor Ontwikkelingssamenwerking). Andere sprekers zijn: Hans Eenhoorn (Professor Universiteit Wageningen) Albert Jan Maat ( Voorzitter Agriterra- LTO Nederland), Arjen Hoekstra ( Professor Universiteit Twente) en Jan Luyendijk (Professor bij Unesco-IHE).

De wereldbevolking groeit, de welvaart en de consumptie nemen in grote landen als China en
India toe en tegelijkertijd wordt het landbouwarsenaal door klimaatverandering en bodemuitputting steeds kleiner. Wereldwijd worden voedsel en water schaarser. Nederland is internationaal bekend om de productieve landbouw en het effectieve watermanagement. Moet het Nederlandse Ontwikkelingssamenwerkingsbeleid zich daarom meer richten op de ontwikkeling van de landbouw in ontwikkelingslanden?


Dit is de vierde bijeenkomst in een serie. Onder het motto “Over de Dijk-dilemma’s in ontwikkelingssamenwerking” organiseert de Eduardo Freistichting een reeks van debatten over de toekomst van ontwikkelingssamenwerking.


www.overdedijk.nl