hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, September 15, 2009

Rapporten over de dijkverbetering


Zicht op de Biesboschsluis die toegang verschaft tot het Steurgat

Waterschap Rivierenland heeft conceptrapportages van vooronderzoeken voor het dijkverbeteringstraject Steurgat/Bergsche Maas. Het gaat in eerste instantie om de volgende vooronderzoeken: Archeologie; Ecologie; Historisch Bodemonderzoek; Explosieven en Ruimtelijke Plannen

Tijdens de komende klankbordgroepvergadering op de avond van 7 oktober te Werkendam worden de twee onderzoeken Ruimtelijke Plannen en Verkeer kort gepresenteerd. Daarnaast geven ze ook een presentatie van de uitkomst van het Ruimtelijk Kwaliteitskader, waarbij via de ateliers belanghebbenden betrokken waren.

Speciaal voor natuurverenigingen en cultuurhistorische vereningingen en allen die hiervoor belangstelling hebben, wordt op 7 oktober in de namiddag (vanaf 15:00 uur) een speciale bijeenkomst gehouden waarin de onderzoeken Archeologie, Cultuurhistorie en Ecologie worden gepresenteerd.