hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, November 29, 2009

Rijksinpassingsplan Noordwaard


De Steurgatdijk die moet worden opgehoogd

Op 23 en 30 november wordt er in de Werkendamse gemeenteraad gesproken over het Rijksinpassingsplan Noordwaard. Op 23 november sprak een vertegenwoordiger van een bedrijf aan het Steurgat in over de dijkverzwaring bij het Steurgat. Dit wordt uitgevoerd met een damwandconstructie en daarvoor moeten bedrijven een stukje grond afstaan. Juist dit onderdeel hoort niet in het Rijksinpassingsplan Noordwaard, maar vormt onderdeel van een dijkverzwaring die door het Waterschap wordt uitgevoerd. Ook het argument dat het bedrijf nu buitendijks komt te zitten en vogelvrij wordt, klopt niet. Ook nu zitten deze bedrijven al buitendijks.
Een tweede punt is het beheer en onderhoud van de ringkades waar in een nieuwsbrief van het projectbureau Noordwaard uitleg over wordt gegeven. In de voorlaatste commissie Waterkeringen en wegen is juist gesproken over dit beheer en onderhoud dat door het Waterschap zou worden uitgevoerd. Toch maar even navraag doen hierover in de volgende commissie.