hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, April 14, 2010

Waterplan Aalburg kost 1.276.000 euro



Waterschap Rivierenland trekt voor de komende tien jaar een bedrag van 628.000 euro uit voor de uitvoering van het waterplan Aalburg. Hiervan is € 300.000,-- bestemd voor het oplossen van de wateropgave en € 328.000,-- voor overige maatregelen aan het watersysteem. De gemeente Aalburg zelf betaald 648.000 euro voor het waterplan.
Het waterplan bestaat uit een gezamenlijke visie van waterschap en gemeente op het watersysteem binnen de gemeente. Voor het opstellen van een gedegen visie, is het watersysteem geanalyseerd en zijn kansen en knelpunten bepaald. Hiermee is een uitvoeringsprogramma voor de periode 2010-2020 opgesteld. Dit uitvoeringsprogramma omvat maatregelen ten aanzien van oppervlaktewaterkwantiteit en -kwaliteit, riolering en grondwater. Met het uitvoeren van de maatregelen wordt voldaan aan de wateropgave vanuit het Nationaal Bestuursakkoord Water (NBW) en de doelstellingen vanuit de Europese Kader Richtlijn Water (KRW).
Naast het waterplan Aalburg wordt ook het waterplan Geldermalsen op 23 april vastgesteld. Alleen Neerijnen en Woudrichem hebben nog geen waterplannen, de overige 32 gemeenten binnen WSRL wel.