hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, April 07, 2010

De toekomst van het Waterschap (6)


Tja, het blijft toch een vreemde move van het CDA. De mails met kritiek kwamen dan ook snel en inmiddels is er een amendement voorbereid door CDA waterschapsbestuurders dat op de partijraad van 24 april aan de orde komt.

De concept tekst van het amendement:
De taken van de waterschappen zijn van groot belang, met name voor de waterveiligheid van Nederland. Het zo efficient mogelijk uitvoeren van de taken vraagt om vernieuwing van de bestuurlijke constellatie en meer samenwerking in de waterketen. Deze samenwerking heeft betrekking op de waterzuivering van de waterschappen en de rioleringsactiviteiten van de gemeenten en de drinkwatervoorziening van de drinkwaterbedrijven. Daarbij zijn gemeenten en waterschappen elkaars natuurlijke partner wanneer het gaat om ruimtelijke ordening, inrichring en beheer van de openbare ruimte, belastingheffing en contacten met burgers. De provincie houdt haar toezichthoudende taak en verankert het waterbeleid in de ruimtelijke ordening. Het aantal waterschappen dient verder teruggebracht te worden. Met betrekking tot de waterveiligheid wordt de besteding van de financiele middelen vastgelegd in de Deltawet.