hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, February 06, 2011

Een waterplein!

Het klimaat verandert. Er komt meer water op ons af: het regent vaker en buien zijn heviger. Innovatieve maatregelen zijn hard nodig. Een van de Rotterdamse oplossingen: het waterplein. Regenwater krijgt een tijdelijke plek waar het geen overlast vormt. Sterker nog: waar het water speelt met de omgeving. Op momenten dat het droog is, is het waterplein voor andere doeleinden bruikbaar zoals speelplek voor kinderen.

Wat jammer dat Werkendam niet op dat idee kwam voor het Plein. Twee vliegen in één klap, water terug op de plaats van de voormalige binnenhaven en ook nog eens een opvangplek voor stedelijk water. Een gemiste kans!