hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, January 26, 2011

Moet de Kromme Nol waterkering al dicht? (2)

De Kromme Nol Waterkering is in 2001 in gebruik genomen

Dert Vlaander van de SGP Aalburg vroeg in de raadsvergadering of de Keersluis niet eerder dicht kan. Hij kreeg niet echt veel bijval, omdat de stand van 3.50 meter boven NAP natuurlijk niet zomaar gekozen is, maar alles te maken heeft met afstemming met andere overheden en de gevolgen voor de waterstanden elders. In de laatste commissie Waterkeringen heb ik wel gevraagd of Waterschap Rivierenland de komende tijd de communicatie rondom de Kromme Nol waterkering niet kan verbeteren. De sluis dateert uit 2001 en pas tien jaar later is er sprake van serieus hoog water en overlast voor mensen langs de Afgedamde Maas. Leg uit aan de bevolking waarom de keersluis niet eerder dicht gaat. Toegezegd is dat die uitleg binnenkort komt. Dan kunnen mogelijk vragen worden weggenomen. Ook van Dert Vlaander, die natuurlijk als voormalig werknemer van Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch best weet dat je de kering niet zomaar eerder kunt laten zakken.

1 Comments:

At 8:34 AM, Anonymous Gerard van Hiele said...

Het sluitpeil van de kromme Nol is het resultaat van een uitgebreide Mer studie. Belangen van bedrijven, scheepvaart, rivierbeheer , waterberging zijn afgewogen. I.P.v meer dan NAP plus 5 meter zouden de waterstanden max NAP plus 3,50 meter worden. Een hele verbetering dus. Dert Vlaander was in dit project en bij de keuze volop betrokken.

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home