hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, September 05, 2011

Brieven voortaan in Algemeen Bestuur afhandelen

 
Brieven van burgers gericht aan het Algemeen Bestuur van Waterschap Rivierenland worden voortaan eerst aan het Algemeen Bestuur ter kennis gesteld, alvorens de brieven worden afgehandeld. Eerder stelde het dagelijks bestuur dat ze op basis van artikel 84 uit de Waterwet de brieven voor het Algemeen Bestuur kon afhandelen. Ramon Barends van de Onafhankelijke Nijmeegse Partij heeft met succes deze foutieve afwikkelingsprocedure van brieven door het College van Dijkgraaf en Heemraden bestreden. De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Joop Atsma, berichtte Ramon Barends dat het College niet op basis van artikel 84 Waterschapswet de correspondentie van externen specifiek gericht aan het Algemeen Bestuur (vergelijkbaar met de gemeenteraad) mag afwikkelen.
 

Staatssecretaris Joop Atsma
Ramon Barends: "Het is jammer dat de ONP hiervoor moest aankloppen bij de Staatssecretaris. De provincie Gelderland deelde namelijk de visie van het College van Dijkgraaf en Heemraden. Gelukkig is het Kabinet-Rutte/Verhagen het met onze partij en zienswijze eens.."