hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, February 07, 2011

Roepende in de woestijn?

Hoogwater in 1995 bij Woudrichem


Is artikel 84 van de Waterschapswet wel democratisch? Daarin staat namelijk dat brieven die zijn gericht aan het Algemeen bestuur van Waterschap Rivierenland worden afgehandeld door het college van dijkgraaf en heemraden (CDH). Uiteraard kan de beantwoording inderdaad worden afgehandeld door het CDH, maar voor of nadat de brieven zijn voorgelegd aan het Algemeen bestuur? Ramon Barends uit Nijmegen vindt dat zijn brieven die zijn gericht aan het Algemeen Bestuur ook inderdaad door hen moet worden beantwoord. Zijns inziens gebeurt dat thans onvoldoende. Zijn brief en bezwaarschrift is in elk geval opgenomen bij de ingekomen stukken van de komende AB vergadering op 11 februari. Benieuwd naar de reacties.

Overigens las ik nu pas dat Barends al in januari 2009 afstand nam van de Algemene Waterschapspartij, waarvoor hij op de lijst stond in 2008. Dit vanwege het vormen van één fractie met de VVD in Waterschap Rivierenland. Persoonlijk heb ik dat ook altijd een vreemde constructie gevonden. Zeker gezien uitspraken van Rene Cruijssen dat politiek niet in het waterschap hoort. Noemen ze dat geen opportunisme?
http://www.gelderlander.nl/voorpagina/maasenwaal/3979757/Politiek-hoort-niet-in-waterschap.ece

1 Comments:

At 7:45 AM, Anonymous Ramon Barends said...

Het Waterschapsbestuur is geen vertegenwoordiger van het volk. Als het volk ze wat vraagt laten ze de beantwoording over aan het College, als je al antwoord krijgt. En die antwoorden zijn dan ook nog volledig inhoudsloos.

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home