hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, October 08, 2011

Sluiting Kromme Nol Waterkering onvoldoende?

De Lingewacht van Waterschap Rivierenland was dinsdag present tijdens de test sluiting van de Kromme Nol waterkering
 
Bij de laatste test sluiting van de Kromme Nol waterkering leek de waterkering te haperen bij het omhoog schuiven van de waterkering. Navraag in de commissie Waterkeringen en Wegen van woensdag leverde niet direct een duidelijk antwoord op. Ontkenning is vaak een automatische reflex bij bestuurders op moeilijke vragen. Even googelen leverde toch een interessant document op met de volgende passage.
 
Tijdens de laatste toetsronde voor 2006-2011 is de veiligheid van de Kromme Nol waterkering opnieuw in kaart gebracht. Uit deze analyse is gebleken dat het kunstwerk op het spoor 'Betrouwbaarheid Sluiting' de score Onvoldoende heeft gekregen. Op alle andere sporen is de score 'Voldoende' of 'Goed' toegekend. Voor de eerstvolgende toetsronde wordt ernaar gestreefd om op alle onderdelen de score "Goed" te behalen.