hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, October 03, 2011

Waterschap test Kromme Nol waterkering

Het testen van de Kromme Nol waterkering in 2010

Waterschap Rivierenland test op 4 oktober  tussen 10:00 en 14:00 de hoogwaterkering Kromme Nol bij Wijk en Aalburg. De hoogwaterkering wordt dan gesloten. De scheepvaart op en naar de Afgedamde Maas is dan gestremd. Om 14:00 is deze stremming voorbij.

De hoogwaterkering Kromme Nol bij Wijk en Aalburg zorgt ervoor dat tijdens hoogwater in de Maas het waterpeil in de afgedamde Maas (tussen Wijk en Aalburg en Andel) niet te hoog wordt. Om er zeker van te zijn dat alles goed werkt, test het waterschap de hoogwaterkering bij Wijk en Aalburg twee keer per jaar. Gekeken wordt of de kering volledig sluit. Duikers controleren de drempel van de kering op eventueel vuil of andere obstakels.