hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, October 16, 2011

Wereldvoedseldag

In de Noordwaard wordt kostbare landbouwgrond prijsgegeven voor ruimtelijke kwaliteit (?)

Vandaag is het Wereldvoedseldag. Op deze dag wordt aandacht besteed aan honger in de wereld. De enorme voedselcrisis in de Hoorn van Afrika die het leven van miljoenen mensen bedreigt, herinnert ons er weer aan dat de uitdaging om in de groeiende vraag naar voedsel te voorzien enorm is.

Volgens schattingen van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) zijn 925 miljoen mensen ondervoed. Veelal zijn dit mensen die op het platteland wonen. Landbouw is vaak hun enige mogelijkheid om een inkomen te verdienen, maar door de slechte omstandigheden levert het onvoldoende op om zelfs het eigen gezin te voeden. Wereldvoedseldag 2011 staat in het teken van opbouw van de landbouwsector, want investeren in een duurzame landbouwsector is noodzakelijk om honger te voorkomen.